2011. április 27., szerda

Marton, Kati: A nép ellenségei - Jelenlegi ára: 2 340 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A nép ellenségeiA könyv listaára: 2690 Ft. Leírás:
A magyar származású amerikai újságírónő - a neves diplomata, Richard Holbrooke felesége - elképesztően izgalmas könyve csupán azért nem kémregény, mert a történet valóságos, a hősök pedig nem kémek. Amúgy a háború után az ország helyzetéről a nyugati sajtót tudósító Marton Endre és felesége, valamint gyermekeik sorsa az ötvenes években minden képzeletet felülmúl. Kati Marton a kisebbik lány, részben személyes gyermeki emlékeinek felelevenítésével idézi meg az időszakot, amikor szülei az egyre gyanakvóbb, egyre feszültebb légkörben tántoríthatatlan szakmai elkötelezettséggel tudósítják az UPI és az AP hírügynökségeket, és miközben élvezik a nemzetközi sajtó védelmét, szoros barátságokat ápolnak az amerikai követséggel, egyre inkább szorul körülöttük a hurok. Emberi közelségből tűnnek fel a kor diplomatái, azok a külföldiek, akik élik a maguk nyugati stílusú életét, persze hermetikusan elzárva a külvilágtól. Arról, hogy a francia dadus az ÁVO besúgója, sőt hogy az egyik amerikai diplomata is tégla, csak az ÁVO később megnyíló aktáiból értesül a szerző, aki ezeket a személyes visszaemlékezésekbe illeszti, így a kor és Martonék élete elöl- és hátulnézetből egyszerre tárul fel az elképedt olvasónak. Marton Endre nyugati fizetése révén nyugati életmódot él, akár egy marslakó száguldozik a budapesti utcákon az Országház egy-egy ülése után az amerikai követségre. Egy ilyen alkalommal magával viszi a költségvetés egy példányát is, amelyet abban az évben nem adtak ki a sajtónak. Még csak nem is sejti, hogy az átadott dokumentumok híre hamarabb jut el az Andrássy út 60-ba, mint New Yorkba. Az ÁVO által rég várt pillanat elérkezvén, Marton Endrét, majd később feleségét is letartóztatják. A titkosszolgálati jegyzőkönyvekből a szerző még a cellatársakkal folytatott beszélgetéseket is rögzíti (ők mind besúgók voltak), akárcsak a gyötrelmes kihallgatásokat, idegölő, aljas játszmákat. A sors fintora, hogy a pár megromlott házassága ezekben a nehéz hónapokban szilárdul meg, végül 1956 nyarán szabadulnak, következő év januárban pedig egy amerikai autón Bécsbe, onnan az Egyesült Államokba disszidálnak. A fekete-fehér fotókkal illusztrált kötet hitelesen és összetett módon festi meg az ötvenes éveket. ISBN: 978-963-13-5882-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 340 Ft

Az aukció vége: 2011-04-29 16:15
. Marton, Kati: A nép ellenségei - Jelenlegi ára: 2 340 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése